PROMOVIRANO 386 STUDENTICA I STUDENATA POMORSKOG FAKULTETA


Ponos i radost ispunili su 12. travnja HNK Ivana pl. Zajca prigodom svečane dodjele diploma studenticama i studentima Pomorskog fakulteta u Rijeci.

U dvije promocije promovirano je 386 inženjera, prvostupnika i magistara inženjera, kojim su činom stekli akademsku čast koju će s ponosom nositi čitav život.
Pomorski fakultet u Rijeci na kojem su im profesori i asistenti uspjeli utkati znanje, stručnost i vještinu, prema riječima dekana izv. prof. dr. sc. Alena Jugovića, svojim sustavnim stručnim i znanstvenim akademskim obrazovanjem u domeni pomorstva i komplementarnih djelatnosti, a time i u domeni prometa i logistike, ima posebno i nezaobilazno mjesto u cjelokupnoj strategiji razvitka Republike Hrvatske, riječkog Sveučilišta, Primorsko-goranske županije i grada Rijeke. „Ta orijentacija osigurava nam budućnost i brojne ovakve promocije, ali čini nas i odgovornima za ono što dolazi. Stoga su upravo studenti naše najbolje, najvažnije i najviše poslovno postignuće. Odabravši naš Fakultet kao jedan od puteva u daljnji život omogućavali ste nam, ali i tjerali nas da budemo još bolji i još veći, stoga Vam veliko hvala.“ Tijekom obraćanja diplomandima i njihovim gostima, dekan Jugović zahvalio se i obiteljima studenata, kao i iskazao zahvalnost svim nastavnicima i djelatnicima Fakulteta, a također i svima onima kojih danas fizički nema, ali čiji se trag nikad neće zaboraviti. Diplome su studentima uz dekana Jugovića, uručili i prodekan za nastavu i studente doc. dr. sc. Igor Rudan, prodekanica za poslovne odnose doc. dr. sc. Ana Perić Hadžić te prodekan za stručno usavršavanje i razvoj doc. dr. sc. Vlado Frančić. U ime kolegica i kolega, roditeljima, obiteljima i svim nazočnim, te profesorima i djelatnicima stručnih službi Fakulteta obratile su se i zahvalile na podršci tijekom studija magistrice inženjerke Ana Malovrh i Tina Zupanc. Svečanost je pjesmom uveličala klapa Tramuntana, a po prvi put je na poklon svaka studentica dobila maramu, a svaki student kravatu Pomorskog fakulteta u Rijeci, kao sjećanje na ustanovu na kojoj su proveli svoje studentske dane.
Međusobnim stiskom ruke na pozornici, promovirane studentice i studenti potvrdili su svoje zajedništvo znajući da su to osobe koje su obilježile njihov studij, ali  koje će obilježiti i njihovu budućnost. To su osobe koje će im biti prijatelji, ali i poslovni partneri, suradnici i konkurenti, no i tada kao i svih ovih godina na Fakultetu trebaju znati da je međusobni način ophođenja i ponašanja ono po čemu će ih svi pamtiti i poštovati, a da će svojim predanim radom nastaviti pomorsku tradiciju hrvatskog Jadrana i našeg prelijepog primorskog kraja.

Promovirane studentice i studenti

PDF