U NEDJELJU 7. SVIBNJA STUDENTI SVIH SASTAVNICA SVEUČILIŠTA U RIJECI TRČALI ZA ONE KOJI NE MOGU

 

Humanitarna utrka Wings For Life World Run održana je u nedjelju 7. svibnja, četvrti puta u Hrvatskoj, ponovno u Zadru. Na njoj su sudjelovali i studenti svih fakulteta i sveučilišnih odjela Sveučilišta u Rijeci.

U utrci u kojoj su se prikupljala sredstva za najsuvremenija istraživanja leđne moždine trčalo je čak 396 riječkih studenata, od kojih njih 150 s Pomorskog fakulteta. Zajednički tim Sveučilišta u Rijeci bio je 10. najveći na svijetu i čak najveći studentski tim na svijetu ikada u povijesti utrke Wings For Life!

Organizator sudjelovanja studenata bio je Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci koji je podržao ideju dvoje mladih entuzijasta, Leopolda Mandića s Pomorskog fakulteta i Maje Krištafor s Odjela za biotehnologiju.

Ideja o projektu razvila se prošle godine, kada su Leopold i Maja na svojim sastavnicama organizirali odlazak studenata na Wings For Life utrku. Saznavši jedno za drugo, odlučili su zajedno organizirati odlazak koji se prošle godine pokazao vrlo uspješnim. Tada je na utrci sudjelovalo 100 studenata. Osim snjih na utrci su trčali dekan i prodekani Pomorskog fakulteta u Rijeci čime su zajedno sa studentima podržali ovaj hvalevrijedan projekt.

Ove godine odlučili su obuhvatiti cijelo Sveučilište što je rezultiralo odličnim uspjehom! Nešto manje od 400 trkača s riječkog Sveučilišta, od kojih 150 s Pomorskog fakulteta, našlo se među riječkim trkačima, trećoj najvećoj grupi zadarske utrke.

Studenti su pokazali svoj humanitarni karakter i sportski duh - dvije vrlo cijenjene vrline!

Suorganizatorica Maja Krištafor, iznimno je zadovoljna uspjehom koji je projekt polučio. „Presretna sam i prezadovoljna ovolikim odazivom gdje je skoro 400 naših studenata pokazalo svoje veliko srce i trčalo za one koji ne mogu! Sretna sam što se projekt pokazao vrlo uspješnim, a o tome ne govori samo broj studenata niti pretrčani kilometri, nego zadovoljstvo i sreća koja je bila vidljiva cijelim putem u Zadru. Iznimno sam ponosna i na svoga kolegu Leopolda i sve naše koordinatore koji su nam pomogli sve ovo ostvariti!“

Ovakvim uspjehom zadovoljan je i predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, Kruno Topolski. On je kazao: „Ponosan sam da smo kao Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci organizirali najveći studentski tim na svijetu. Zahvalan sam Maji i Leopoldu koji su spremno i odgovorno odradili svoj posao, ali i svim studentima na svakom pretrčanom kilometru za one koji ne mogu. Ovo je izvrsna prilika pokazati svoj humanitarni karakter, ali i promovirati sport među svim studentima. Ovaj projekt dokaz je zajedništva cijelog Sveučilišta u Rijeci i svih naših studenata. Sljedeće godine vratit ćemo se u još većem broju.“

Budući je ove godine organizacija Wings For Life utrke pripremila vrlo vrijedne nagrade za studenta i studenticu koji pretrči najviše kilometara, Maja nam je rekla da se prema neslužbenim informacijama šuška da bi upravo globalni pobjednik mogao biti baš iz Tima Sveučilišta u Rijeci. No kako bi to potvrdili, morat će se pričekati službene rezultate.

Izuzetno smo ponosni što su naši riječki studenti pokazali ovakvo hvalevrijednu inicijativu i svoje veliko srce! Dogodine se nadamo još većem broju trkača!