STUDENTI NA SAJMU TRANSPORTA I LOGISTIKE U MÜNCHENU


Najveći sajam transporta i logistike (Transport Logistic) na svijetu održava se u njemačkom gradu Münchenu svake druge godine. Ove je godine od 9. do 12. svibnja ugostio više 2 000 tvrtki, agencija, lučkih uprava, logističkih kuća i ostalih društava koje se bave poslovima prijevoza robe i/ili ljudi u svim granama prometa, posredovanjem i organiziranjem cijelog procesa prijevoza, logističkih rješenja, ali i tvrtke koje se bave informacijsko-komunikacijskim tehnologijama. Među  više od 50 000 posjetitelja bili su i studenti i nastavno osoblje Pomorskog fakulteta u Rijeci.

Studentima Tehnologije i organizacija prometa te Logistike i menadžmenta u pomorstvu i prometu stručna interesna područja su promet, prijevoz, logistika, te komunikacije vezane uz njih, što je upravo tema ovoga Sajma. Kako se studentima bliži ulazak u svijet rada, uz potporu Fakulteta i Studentskog zbora omogućen im je posjet ovoj svjetski priznatoj manifestaciji. Tijekom sajmenih dana mogli su u konferencijskom programu poslušati više od  200 stručnjaka iz polja prometa i logistike.
Tvrtke su na razne načine privlačile posjetitelje na svoj izložbeni prostor. Pored službenih razgovora i poslovnih dogovora, posjetitelji su mogli dobiti informacije o kompanijama, steći uvid o potražnji kadrova, ali i odigrati simulacijske videoigre, poput slaganja kontejnera na terminalima.
Predstavnici tvrtki Lučka Uprava Rijeka, te koncesionari Jadranska vrata d.d. i Luka Rijeka d.d.,  u zajedničkom su izložbenom prostoru predstavili djelatnosti koje pruža riječka luka, te njihove buduće projekte. Među predstavnicima, studenti su mogli pozdraviti i bivšu studenticu Pomorskog fakulteta u Rijeci, Ninu Kokorović, koja im je vrlo rado ispričala nešto o svome poslu i svojem putu do njega, te dala korisne savjete.
Puni dojmova i zadovoljni viđenim, studenti su se u Rijeku vratili bogatiji za jedno iskustvo koje im može biti od velikog značaja u daljnjem studiranju i kreiranju njihove karijere. Nadaju se da neće propustiti sljedeći Sajam transporta i logistike 2019. godine, te kako će ovaj događaj prepoznati i ostali srodni fakulteti, tvrtke i ostala društva iz područja prometa i transporta.