Informatički centar

INFORMATIČKI CENTAR telefon: soba: ic@pfri.hr
VODITELJ INFORMATIČKOG CENTRA
Ezio Hafner 170 203 ezio@pfri.hr
INFORMATIČKI REFERENT
Slobodan Popić, univ.bacc.ing. 171 203 slobodan@pfri.hr
Nedan Žagar 172 203 zagar@pfri.hr

Studenti se primaju utorkom i srijedom od 10h do 12h.

U računalnom centru Pomorskog fakulteta obavlja se administriranje većeg broja Carnet-ovih i ostalih poslužitelja te lokalne mreže Fakulteta, nabavka i održavanje informatičke opreme (računala, laptopi, studomati, print serveri, elektronička oglasna ploča, itd.) i korisničkih aplikacija, odnosno održavanje kompletne informatičke infrastrukture na Fakultetu. U Centru se također  izrađuju i održavaju Web stranice Fakulteta, obavlja se tehnička potpora Sharepoint Portal poslužitelja, Moodle sustava itd.

Studenti imaju mogućnost ispisa potvrda direktno sa studomata koji se nalaze u hodniku ispred Studentskog ureda na pisač koji se nalazi u njihovoj neposrednoj blizini. 

Za bežični (wireless) i žični (wired) pristup po 802.1x standardu mreži u Eduroam sustavu na Pomorskom fakultetu u Rijeci potrebno je na vašem računalu instalirati odgovarajući klijentski program (supplicant). Osim toga potrebno je posjedovati i AAI@EduHr elektronički identitet. Više informacija i odgovarajuće upute za spajanje potražite na adresi http://www.eduroam.hr/howto-user.html

Aplikacija za održavanje sadržaja imenika domene pfri.hr(AAI@EduHR) - https://www.pfri.uniri.hr/ldap/