DOKTORIRAO SANJIN VALČIĆ


Obranom doktorske disertacije pod naslovom „Model pomorskog VHF komunikacijskog sustava za prijenos podataka temeljen na OFDM modulaciji“ dana 20. svibnja 2016. godine na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci Sanjin Valčić je završio poslijediplomski sveučilišni studij Pomorstvo, smjera Elektronika i pomorske komunikacije. Tim je činom stekao akademski stupanj doktora znanosti iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, znanstvenog polja tehnologije prometa i transporta.

Opširnije...

STUDENTI BRODOSTROJARSTVA POSJETILI 3. MAJ, SAIPEM I SAJAM ZAVARIVANJA


Studenti prve godine diplomskog studija brodostrojarstva i tehnologije pomorskog prometa u sklopu aktivnosti na predmetu „Zavarivanje i ispitivanje materijala“ u posljednjih su mjesec dana posjetili tvrtke 3. Maj i Saipem u Rijeci te 26. Međunarodni sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite u Zagrebu.

Opširnije...

ODRŽAN 3. DAN KARIJERA – VELIKI BROJ IZLAGAČA I STUDENATA


Veliki metež vladao na Pomorskom fakultetu u srijedu, 18. svibnja. Puni hodnici, Velika vijećnica i učionice izlagača i studenata, gužva oko izložbenih štandova, žamor, pitanja, odgovori i dogovori, slika su 3. Dana karijera Pomorskog fakulteta u Rijeci. Događaj je to koji je zasigurno postigao zacrtani cilj: spojiti privredu i obrazovanje, svijet rada sa svijetom studiranja, poslodavce sa studentima.

Opširnije...

PLOVIDBENA PRAKSA NA Š/B "KRALJICA MORA"


Studenti III. godine smjera Nautika i tehnologija pomorskog prometa obavljaju plovidbenu praksu na školskom brodu „Kraljica mora“. U sklopu prakse napravili su vježbu skakanja u more s visine u termozaštitnim odijelima. Kako je bilo? Pogledajte filmove i fotografije.

Opširnije...

PROF. DR. SC. PAVAO KOMADINA NOVI EMERITUS, PROF. DR. SC. SERĐO KOS ČLAN AKADEMIJE TEHNIČKIH ZNANOSTI HRVATSKE


Akademija tehničkih znanosti Hrvatske u srijedu 11. svibnja 2016. u Auli Sveučilišta u Zagrebu održala je 31. godišnju skupštinu. Tijekom svečanoga dijela Skupštine, prof. dr. sc. Pavlu Komadini dodijeljena je diploma emeritusa Akademije. Prof. dr. sc. Serđo Kos u isto je vrijeme, a na osnovi odluke s 13. sjednice Predsjedništva HATZ-a od 18. travnja o.g., unaprijeđen u status člana Akademije. Diplome je uručio predsjednik HATZ-a prof. dr. sc. Vladimir Andročec.

Opširnije...

Stranica 1 od 102