KONFERENCIJA O INTEGRIRANIM POMORSKIM INFORMACIJSKIM USLUGAMA ZA SIGURNIJI I ČIŠĆI JADRAN, RIJEKA, 23.-24.08.2016. I RADIONICA O ISKUSTVIMA I PRIMJENI EUROPSKIH RJEŠENJA PCS - SUSTAVA KAO DOPRINOS RAZVOJU PCS-SUSTAVA U REPUBLICI HRVATSKOJ 25.08.2016.


Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske i Europska agencija za pomorsku sigurnost (EMSA) organiziraju Konferenciju o integriranim pomorskim informacijskim uslugama 23. i 24. kolovoza 2016. godine u Rijeci. Prvi dan Konferencije predviđa  se dan otvorenih vrata Nacionalne središnjice za nadzor i upravljanje pomorskim prometom VTS Hrvatska, dok će drugi dan na Pomorskom fakultetu u Rijeci biti organizirana tematska konferencija s predavačima na kojoj će u uvodnom dijelu gostovati ravnatelj EMSA-e gosp. Markku Mylly, glavni tajnik Međunarodnog PCS udruženja (International PCS Association IPCSA) gosp. Richard Morton te pomoćnik ministara kap Goran Šarin.

Opširnije...

ODRŽAN ČETVRTI KOORDINACIJSKI SASTANAK PROJEKTA KIKLOP


Četvrti partnerski sastanak projekta Razvoj Kvalifikacija i Inovativnih metoda stjecanja Kompetencija u LOgistici i Pomorskom prometu – KIKLOP održan je u petak, 15. Srpnja 2016 godine u Velikoj vijećnici Pomorskog fakulteta u Rijeci.

Opširnije...

DOKTORIRAO MIROSLAV BISTROVIĆ


Obranom doktorske disertacije pod naslovom „Prilog povećanju učinkovitosti brodskoga vatrodojavnog sustava primjenom novih elektroničkih i računalnih tehnologija“ dana 20. srpnja 2016. godine na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci Miroslav Bistrović je završio poslijediplomski sveučilišni studij Pomorstvo, smjer: Elektronika i pomorske komunikacije. Tim je činom stekao akademski stupanj doktora znanosti iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, znanstvenog polja tehnologije prometa i transporta.

Opširnije...

DOKTORIRAO MR. SC. MILE PERIĆ


Obranom doktorske disertacije pod naslovom „Prilog analizi utjecaja logistike pametnoga grada na okoliš“ dana 21. srpnja 2016. godine na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci mr. sc. Mile Perić je završio poslijediplomski sveučilišni studij Pomorstvo, smjera Logistika i menadžment u pomorstvu i prometu. Tim je činom stekao akademski stupanj doktora znanosti iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, znanstvenog polja tehnologije prometa i transporta.

Opširnije...

Stranica 1 od 106