Sunce, svemirsko vrijeme i satelitska navigacija

U okviru Festivala znanosti, prof. dr. sc. Serđo Kos, FRIN, održat će predavanje “Sunce, svemirsko vrijeme i satelitska navigacija”. Predavanje će se održati u srijedu 22. travnja s početkom u 18 sati u zgradi Građevinskog fakulteta, Kampus Trsat, Radmile Matejčić 3, Rijeka.

Tjedan intelektualnog vlasništva u Rijeci

Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Odjelom gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke povodom obilježavanja Svjetskog tjedna intelektualnog vlasništva organizira Tjedan intelektualnog vlasništva u Rijeci od 20. do 26. travnja 2015. U navedenom će tjednu na različitim lokacijama biti održana kratka predavanja na temu poticanja stvaranja inovacija i važnosti zaštite intelektualnog vlasništva.

Osim predavanja, svi zainteresirani koji imaju ideju kako riješiti određeni tehnički problem te žele prijaviti li već imaju prijavljen patent ili drugi oblik intelektualnog vlasništva, mogu se prijaviti na individualno savjetovanje.

 

Natječaj za izbor 3 suradnika

Sveučilište u Rijeci, Pomorski fakultet u Rijeci, 51000 Rijeka, Studentska 2, raspisuje natječaj za izbor

1. jednog suradnika u suradničko zvanje naslovni asistent iz područja tehničkih znanosti, polje tehnologija prometa i transport u Zavodu za elektrotehniku, automatiku i informatiku (bez sklapanja ugovora o radu).

  Uvjet:
   - Završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Prometa, smjer Gradski promet

2. dva suradnika u suradničko zvanje naslovni asistent iz područja prirodnih znanosti, polje matematika pri Katedri za prirodne znanosti (bez sklapanja ugovora o radu).

  Uvjet:
  - Završen diplomski sveučilišni studij ili dodiplomski sveučilišni studij matematike i informatike

Opširnije...

Proširenje izložbe Titanic - Carpathia

U srijedu, 15. travnja 2015. u okviru stalne izložbe Titanic – Carpathia na Pomorskom fakultetu u Rijeci, javnosti će se predstaviti proširenje postava, odnosno maketa Titanica autora Milana Vičevića i brončana medalja koja je 1912. godine dodijeljena Hrvatu gosp. Marku Komandiću, članu posade Carpathia.
Predstavljanje počinje u 12.50 u holu na prvom katu Pomorskog fakulteta u Rijeci, točno u vrijeme kada je prije 103 godine Carpathia napustila mjesto pomorske nezgode te s preživjelim stradalnicima Titanica otplovila prema New Yorku.

SASTANAK PARTNERA NA PROJEKTU AVOIDING COLLISIONS AT SEA (ACTs)

ACTsU Ljubljani (Slovenija) 30. i 31. ožujka ove godine održan je četvrti sastanak partnera koji sudjeluju na projektu „Avoiding Collisions at Sea - ACTs“. Sastanku su prisustvovali predstavnici partnera iz Velike Britanije (Centar for Factories of the Future), Španjolske (SeaTeach), Bugarske (Nikola Vaptsarov Naval Academy) i Slovenije (Spinaker d.o.o.) te dr.sc. Đani Mohović, dr.sc. Robert Mohović, dr.sc. Renato Ivče, dr.sc. Igor Rudan, Mate Barić mag.ing., dr.sc. Ana Perić Hadžić, te Saša Milanović mag.ing. sa Pomorskog fakulteta u Rijeci. 

Opširnije...

Stranica 1 od 82