Dobro došli

Knjižnica Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci raspolaže jedinstvenom knjižničnom građom s područja: navigacija, meteorologija, oceanografija, astronomija, brodsko strojarstvo, automatika, elektronika, komunikacije, luke, zemljopis, pomorsko pravo, sigurnost na moru, lingvistika, gospodarstvo, marketing, računala, računalne mreže, stručne enciklopedije, rječnici, monografije, pomorski zbornici i časopisi.

knjiznica iznutra

Knjižnični fond sastoji se od 24 836 svezaka monografskih izdanja i 9 410 godišta periodičnih publikacija. Tijekom godine knjižnica redovito primi 78 naslova domaće i strane periodike. Posebna vrijednost fonda su rječnici, enciklopedijska izdanja, leksikoni i zbornici. Od neknjižne građe, u fondu su pohranjene videokasete, filmovi i CD-i s temom sigurnosti na moru. Građa se računalno obrađuje u programskom paketu CROLIST od 1995. godine.

                                            

Radno vrijeme:

Ponedjeljak - Četvrtak od 9:00 do 19:00 sati

Petak od 9:00 do 18:00 satiOtvoren pristup bazi eMarketer za Sveučilište u Rijeci

Od 17. svibnja do 4. lipnja 2016. za sve sastavnice Sveučilišta u Rijeci otvoren je pristup bazi podataka eMarketer.

eMarketer je baza podataka koja omogućava uvid u brojna istraživanja i izvještaje iz područja digitalnog marketinga, društvenih medija i novih tehnologija, po raznim zemljama i temama.
Interaktivno sučelje omogućuje pretraživanje setova podataka i analiza, uvid u trendove i predviđanja u području raznih industrija.

Pristup je reguliran IP rasponom i moguće je pristupiti jedino iz ustanova Sveučilišta.
Pristupiti možete OVDJE

Prekid pristupa bazi Scopus

Obavještavamo korisnike da je do daljnjeg ukinut pristup bazi Scopus na nacionalnoj razini.Pristup na online časopise izdavača Taylor and Francis otvoren je do 8.6.2016.

OTVORI


Novosti u knjižnici

 

  Izdanja Pomorskog fakulteta                     Ostali izdavači

  noviteti                           noviteti

Prostor

Knjižnica je organizirana u četiri prostorije ukupne površine 208 m2 (čitaonica s 30 mjesta, radne prostorije, spremište za knjige i časopise).

Smještaj knjižnice u zgradi Fakulteta

Soba 330 - Čitaonica
Soba 301 - Časopisi
Soba 333 i 334 - Prostor za osoblje i spremište