LJETNO RADNO VRIJEME

OD 1. SRPNJA DO 30. SRPNJA 2021.

KNJIŽNICA JE OTVORENA

OD 9.00 DO 14.00 SATI.

OD 2. KOLOVOZA DO 6. KOLOVOZA 2021.

KNJIŽNICA NE RADI S KORISNICIMA.

OD 9. KOLOVOZA KNJIŽNICA JE OTVORENA

OD 9.00 DO 14.00 SATI.

DUGA POSUDBA KNJIŽNIČNE GRAĐE (zaduženja tijekom ljeta): od 1.srpnja 2021.

VRAĆANJE POSUĐENIH KNJIGA OBAVEZNO DO 6. rujna 2021. Nakon ovog datuma počinje teći zakasnina u iznosu 0,50 kn po danu i knjizi.

SVIM STUDENTIMA ŽELIMO UGODAN ODMOR I USPJEŠAN NASTAVAK STUDIJA.O B A V I J E S T

KNJIŽNICA POMORSKOG FAKULTETA U RIJECI ZA AKADEMSKU GODINU 2021./2022. TRAŽI DEMONSTRATORE ZA RAD S KORISNICIMA TE NADZOR I DEŽURSTVO U ČITAONICI.

STUDENTICE I STUDENTI, JAVITE SE!

RAD U KNJIŽNICI PROŠIRIT ĆE VAŠA ZNANJA I VJEŠTINE.

KONTAKTI: bib@pfri.hr

051 214 605, OSOBNO SVAKI RADNI DAN OD 9.00 DO 15.00 SATI.

PODACI ZA PRIJAVU NA bib@pfri.hr: IME I PREZIME, STUDIJSKI PROGRAM, GODINA STUDIJA TE BROJ MOBITELA.
KLIKNITE S KNJIŽNICOM POMORSKOG FAKULTETA!

Online katalog sada je nadohvat vašeg mobitela. Pretražite, pronađite i posudite knjigu potrebnu za učenje, pisanje ocjenskih ili znanstvenih radova. Pišite nam ako Knjižnica nema naslov koji ste tražili!MJERE ZAŠTITE I PROTOKOL RADA:

Pri ulazu u Knjižnicu, obvezna je dezinfekcija ruku. Dispenzer s dezinfekcijskim sredstvom postavljen je lijevo na samom ulazu.

Za realizaciju knjižničnih usluga, posudbe, vraćanja knjižnične građe te pri kretanju prostorom Knjižnice, korisnici su obvezni ispravno nositi zaštitnu masku na način potpunog pokrivanja nosa i usta.

POSUDBA, VRAĆANJE I DRUGE USLUGE

Za usluge posudbe i vraćanja te druge informacije potrebno je najaviti dolazak i definirati traženu uslugu, slanjem maila na: bib@pfri.hr (posudba i vraćanje), a za tematska pretraživanja na mail: markotic@pfri.hr. Obrazac dostupan na mrežnoj stranici: https://www.pfri.uniri.hr/knjiznica/ (TEMATSKO PRETRAŽIVANJE, Obrazac). Za online prijavu završnog/diplomskog rada studentima će se i nadalje slati skenirane potvrde Knjižnice uz prethodni zahtjev poslan na mail: bib@pfri.hr te rezultati tematskog pretraživanja za elektronički poslane zahtjeve na mail: markotic@pfri.hr.


ČITAONICE

Uz prethodnu najavu na mail: bib@pfri.hr potrebno je rezervirati mjesto, poslati informaciju: koristite li svoje udžbenike ili trebate knjižničnu građu iz fonda Knjižnice. Ukoliko se koristite fondom Knjižnice, obvezno je navesti naslove koje želite rezervirati.

Rad u čitaonicama odvija se samo za stolovima s istaknutom oznakom Mjesto za sjedenje, zasad imamo 17 označenih mjesta. Mole se studenti da za rad koriste samo mjesto koje im je dodijeljeno pri prijavi na info-pultu. Tijekom boravka u čitaonici, korisnik je obvezan nositi zaštitnu masku tako da zaštitna maska u potpunosti prekriva nos i usta.

Svi korisnici čitaonice dužni su ispuniti kratki evidencijski upitnik.

Hvala vam što ste dosad poštivali navedene mjere zaštite, slijedom toga nadamo se dobroj suradnji i nadalje.


BAZE PODATAKA

Drage studentice i studenti, kako bismo olakšali izradu ocjenskih radova podsjećamo na dostupne e-izvore cjelovitih tekstova članaka, elektroničkih knjiga i videozapisa. Za područje tehničkih znanosti izdvojili smo za vas baze u otvorenom pristupu te baze koje imaju mogućnost udaljenog pristupa.

Opširnije u dokumentu u prilogu.


TEMATSKO PRETRAŽIVANJE

Od ove akademske godine Knjižnica nudi mogućnost elektroničkog ispunjavanja obrasca Informacijski zahtjev. (OBRAZAC)

Uslugu online tematskog pretraživanja kao pomoć pri izradi svih vrsta ocjenskih radova možete koristiti na način ispunjavanja obrasca i slanja na e-mail: bib@pfri.hr.

O rezultatima i drugim informacijama vezanim za podneseni zahtjev bit ćete obaviješteni adresom elektroničke pošte koju ste naveli u obrascu.Portal elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu

OTVORI

Digitalni repozitorij Pomorskog fakulteta u Rijeci

OTVORINovi naslovi

 

  Izdanja Pomorskog fakulteta                     Ostali izdavači

  noviteti                           noviteti

Prostor

Knjižnica je organizirana u četirima prostorijama (čitaonica I. i čitaonica II. sa 65 sjedećih mjesta, radni prostor te spremišta.

Smještaj Knjižnice u zgradi Fakulteta

Sobe 331 i 332.