Brucoši!
Knjižnica vam čestita na upisu i želi dobrodošlicu!
Klikom na ovaj letak dobit ćete osnovne informacije o radnom vremenu, prostoru, uslugama itd. Vidimo se!
RADNO VRIJEME


OD 4. LISTOPADA 2021. KNJIŽNICA JE OTVORENA

OD 9.00 DO 18.00 SATI.MJERE ZAŠTITE I PROTOKOL RADA

Pri ulazu u Knjižnicu, obvezna je dezinfekcija ruku. Dispenzer s dezinfekcijskim sredstvom postavljen je lijevo na samom ulazu.

Za realizaciju knjižničnih usluga, posudbe, vraćanja knjižnične građe te pri kretanju prostorom Knjižnice, korisnici su obvezni ispravno nositi zaštitnu masku na način potpunog pokrivanja nosa i usta.

POSUDBA, VRAĆANJE I DRUGE USLUGE

Za usluge posudbe, vraćanja te druge informacije potrebno je u prostoru držati fizičku distancu te knjige koje se vraćaju odložiti na za to predviđeno mjesto.

Ukida se obveza najave dolaska za posudbu i vraćanje knjižnične građe, ali se i dalje preporuča elektroničkom poštom na adresu knjiznica@pfri.uniri.hr poslati zahtjev za:

Tematsko pretraživanje (OBRAZAC)

Produženje roka posudbe

Potvrdu o vraćenim knjigama i statusu korisnika.


ČITAONICE

Uz prethodnu najavu na mail: knjiznica@pfri.uniri.hr potrebno je rezervirati mjesto, poslati informaciju: koristite li svoje udžbenike ili trebate knjižničnu građu iz fonda Knjižnice. Ukoliko se koristite fondom Knjižnice, obvezno je navesti naslove koje želite rezervirati.

Rad u čitaonicama odvija se samo za stolovima s istaknutom oznakom Mjesto za sjedenje, zasad imamo 17 označenih mjesta. Mole se studenti da za rad koriste samo mjesto koje im je dodijeljeno pri prijavi na info-pultu. Tijekom boravka u čitaonici, korisnik je obvezan nositi zaštitnu masku tako da zaštitna maska u potpunosti prekriva nos i usta.

Svi korisnici čitaonice dužni su ispuniti kratki evidencijski upitnik.

Donesene mjere donekle su ublažene, ali se i dalje treba držati najvažnijih preporuka i protokola u cilju suzbijanja epidemije bolesti COVID-19. Stoga Knjižnica moli korisnike da se pridržavaju svih gore navedenih mjera i uputa te ih poziva da moguće izmjene ili dopune obavijesti prate na mrežnim stranicama Pomorskog fakulteta, Knjižnice i Facebooka.


BAZE PODATAKA

Drage studentice i studenti, kako bismo olakšali izradu ocjenskih radova podsjećamo na dostupne e-izvore cjelovitih tekstova članaka, elektroničkih knjiga i videozapisa. Za područje tehničkih znanosti izdvojili smo za vas baze u otvorenom pristupu te baze koje imaju mogućnost udaljenog pristupa.

Opširnije u dokumentu u prilogu.


TEMATSKO PRETRAŽIVANJE

Od ove akademske godine Knjižnica nudi mogućnost elektroničkog ispunjavanja Informacijski zahtjev. (OBRAZAC)

Uslugu online tematskog pretraživanja kao pomoć pri izradi svih vrsta ocjenskih radova možete koristiti na način ispunjavanja obrasca i slanja na e-mail: knjiznica@pfri.uniri.hr.

O rezultatima i drugim informacijama vezanim za podneseni zahtjev bit ćete obaviješteni adresom elektroničke pošte koju ste naveli u obrascu.Portal elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu

OTVORI

Digitalni repozitorij Pomorskog fakulteta u Rijeci

OTVORINovi naslovi

 

  Izdanja Pomorskog fakulteta                     Ostali izdavači

  noviteti                           noviteti

Prostor

Knjižnica je organizirana u četirima prostorijama (čitaonica I. i čitaonica II. sa 65 sjedećih mjesta, radni prostor te spremišta.

Smještaj Knjižnice u zgradi Fakulteta

Sobe 331 i 332.