Početna

 Kontakt

 Studomat

 English

  ALUMNI

Radna tijela

Predsjedništvo

Predsjednik: Jakov Karmelić

Potpredsjednici: Serđo Kos, Mario Zorović, Oleg Butković

Tajnik Udruge: Renato Ivče

Članovi Predsjedništva: Mario Babić, Ivo Dujmić, Milivoj Fafanđel, Marinko Dumanić, Davor Jurkotić, Josip Kasum, Oliver Kocijan, Ive Mustać, Gordan Papeš, Nikolina Ugrin, Denis Vukorepa

Nadzorni odbor

Predsjednik: Pavao Komadina

Članovi Nadzornog odbora: Predrag Brazzoduro, Kristina Dešić, Goran Drenjak, Andrej Franulović, Ivo Gaćina, Darko Glažar, Pavao Komadina, Nikola Mendrila, Miroslav Uljan
 

Ciljevi ALUMNI PFRI

Djelatnosti ALUMNI PFRI

Aktivnosti

Članstvo - pristupnica


Osnivačka skupština

U Mramormoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u ponedjeljak, 6. prosinca 2010. godine održana je osnivačka Skupština Udruge ALUMNI – Udruga diplomiranih studenata Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Nazočnima se uvodno obratio dekan Pomorskog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Serđo Kos koji je iznio podatak da je od osnutka 1949. godine do danas na ovoj visokoškolskoj ustanovi diplomiralo više od 10 800 studenata, od kojih više od 550 dolazi iz 22 zemlje svijeta. Udruga ALUMNI PFRI, pored nastavnika i studenata,  treći je stup Fakulteta, naglasio je Dekan, te istakao njenu veliku važnost za diplomirane studente, kao i za one koji će to tek postati. Također je izrazio želju povezati studente međusobno i s matičnim Fakultetom, zajednički poticati i unapređivati znanstvene, stručne i praktične aktivnosti članova ALUMNI - PFRI, razvijati suradnju Fakulteta s privrednim subjektima, a nadasve očuvati tradiciju i promicati ugled Pomorskog fakulteta, u Rijeci, u Republici Hrvatskoj i u svijetu, te skrbiti za njegov razvitak i napredak.

Prof. dr. sc. Pavao Komadina, prorektor Sveučilišta u Rijeci, podsjetio je na 60 godina postojanja Pomorskog fakulteta u Rijeci i na ljude koji su dali svoj obol njegovom nastajanju i djelovanju, ali i u stvaranju i radu Sveučilišta u Rijeci. To su: prof. dr. sc. Branko Bonefačić, prof. dr. sc. Rudolf Capar,  prof. Radmila Dobrosavljević, prof. Zvonimir Marčec, prof. dr. sc. Predrag Stanković, prof. dr. sc. Boris Prikril. Sveučilište očekuje od Pomorskog fakulteta da i dalje bude lider u obrazovanju kadrova u pomorstvu, ali i lider pomorske znanosti i misli. Uz čestitke pomorcima povodom blagdana sv. Nikole i želje za mirnim morem i sigurnom plovidbom, prorektor je poručio da jak Fakultet znači jako Sveučilište koje teži izvrsnosti, a jako Sveučilište znači jaku Hrvatsku kao zemlju znanja.

U ime zapovjednika Hrvatske ratne mornarice kontraadmirala Ante Urlića nazočnima se obratio kapetan fregate Sakib Imširović. Kazao je da su trenutno tri časnika upisana na doktorski studij na Pomorskom fakultetu u Rijeci te da se nada skoroj uspostavi jače suradnje između Ministarstva obrane RH i Pomorskog fakulteta u Rijeci.

Početak službenoga dijela Skupštine označilo je predstavljanje inicijativnog odbora Udruge u sastavu: prof. dr. sc. Serđo Kos (koji je do izbora dužnosnika Udruge predsjedao radnim predsjedništvom Skupštine), doc. dr.sc. Mato Tudor, prof. dr. sc.Vinko Tomas, prof. dr. sc. Axel Luttenberger i doc. dr. sc. Renato Ivče.

Dnevni red bio je sljedeći:

  1. Donošenje odluke o osnivanje Udruge
  2. Predlaganje i donošenje Statuta Udruge
  3. Izbor tijela Udruge i imenovanje osobe ovlaštene za zastupanje Udruge
  4. Donošenje odluke o pokretanju postupka za upis u registar udruga

Nakon rasprave i provedenog glasovanja za članove Predsjedništva izabrani su: Mario Babić, Ivo Dujmić, Milivoj Fafanđel, Marinko Dumanić,  Davor Jurkotić, Josip Kasum, Oliver Kocijan, Zoran Maržić, Ive Mustać, Gordan Papeš, Nikolina Ugrin i Denis Vukorepa. Za prvoga predsjednika ALUMNI PFRI jednoglasno je izabran Jakov Karmelić, koji predstavlja i zastupa Udrugu.

Za potpredsjednike su izabrani: prof. dr. sc. Serđo Kos, dekan Pomorskog fakulteta u Rijeci, Mario Zorović i Oleg Butković. Renato Ivče izabran je za tajnika Udruge.

Nakon rasprave i provedenog glasovanja za članove Nadzornog odbora Udruge izabrani su: Predrag Brazzoduro, Kristina Dešić, Goran Drenjak, Andrej Franulović, Ivo Gaćina, Darko Glažar, Pavao Komadina, Nikola Mendrila i Miroslav Uljan. Za predsjednika nadzornog odbora izabran je prof. dr. sc. Pavao Komadina.

Nakon rasprave osnivači su zaključili da Udruga neće djelovati neformalno, već da postoje opravdani razlozi za njezinu registraciju. Slijedom toga, jednoglasno su donijeli odluku o pokretanju postupka za upis u registar udruga.

A. Pokrenut će se postupak za upis Udruge u registar udruga pri nadležnom tijelu.

B. U postupku registracije Udrugu će zastupati Predsjednik Udruge, sukladno Statutu.

C. Po okončanju postupka registracije Predsjednik Udruge dužan je o ishodu toga postupka obavijestiti Skupštinu.

Tijekom Skupštine, za glazbeni dio programa pobrinula se grupa 4'33'' iz Opatije s voditeljicom Dijanom Grgurić, uz klavirsku pratnju Aleksandra Valenčića. Nakon službenoga dijela Skupštine druženje se nastavilo u atriju Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja gdje se uz piće i lagani domjenak moglo zapjevati uz grupu Tramuntana.