Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

 


 Početna

 Kontakt

 Studomat

 English

  STUDENTSKI ZBOR

Studentski zbor, kao izborno predstavničko tijelo studenata na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, čine studentski predstavnici izabrani sukladno odredbama Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama (NN 71/07), Statuta Studentskog zbora Pomorskog fakulteta u Rijeci i Pravilnika za provedbu izbora predstavnika studenata u Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i studentske zborove sastavnica Sveučilišta.

Predsjednik Studentskog zbora Pomorskog fakulteta u Rijeci je Josip Šanko, a funkciju zamjenika predsjednika izvršava Stefano Veverec.

Studentski predstavnici u Fakultetskom vijeću Pomorskog fakulteta u Rijeci su: Josip Šanko, Nina Vukelić, Bernard Vušković, Laura Čandrlić, Dario Matošević, Eric Mičetić, i Valentina Šutalo.

Svi studenti mogu se obratiti za sva pitanja, primjedbe i prijedloge svojim predstavnicima u Studentskom zboru.

Također, Studentski zbor otvoren je za sve studente koji se žele priključiti u rad Zbora i tako pridonijeti kvaliteti samog Fakulteta te standardu studentskog života svih studenata na Fakultetu.

ZAPISNIK SA KONSTITUIRAJUĆE SJEDNICE SZ PFRI

Kontakti:

Službeni mail Zbora - szpfri@gmail.com
Josip Šanko, predsjednik SZ PFRI - josip.sanko12@gmail.com
Stefano Veverec, zamjenik predsjednika SZ PFRI - veverecs@gmail.com
Pia Biondić, tajnica SZ PFRI – piabiondic1@gmail.com

Studentski zbor se, osim zastupanjem studenata i borbom za njihova prava, bavi i organizacijom raznih projekata. Kako stručnih, tako i zabavnih. Neki od njih su: Dan karijera Pomorskog fakulteta u Rijeci, Bal Pomorskog fakulteta u Rijeci, Brucošijada studenata Pomorskog fakulteta u Rijeci, Humanitarne akcije za Socijalnu samoposlugu grada Rijeke, sportski humanitarni turniri, slanje studenata na konferencije i stručne sajmove, organizacija brojnih radionica za studente, odlazak na humanitarnu utrku "Wings for life" i još puno toga.

DAN KARIJERA POMORSKOG FAKULTETA U RIJECI

Cilj održavanja Dana karijera je omogućiti studentima da iz prve ruke saznaju informacije o tome što se danas cijeni i traži na hrvatskom tržištu rada, a sve to na jednom mjestu u sklopu jedne manifestacije. Uz to Dan karijera omogućuje studentima upoznavanje potencijalnih poslodavaca i pruža priliku za pronalazak zaposlenja, dok tvrtkama omogućuje brži i jednostavniji način regrutacije. Isto tako jedan od primarnih ciljeva projekta je povećanje zadovoljstva studenata koji će na temelju dobivenih informacija ili posla, biti motivirani u daljnjem radu i edukaciji na fakultetu. Cilj projekta je također skupiti gospodarstvenike čiji je profil zapošljavanja i rada prilagođen svim smjerovima Pomorskog fakulteta kako bi svi studenti imali mogućnost informiranja o svom budućem zanimanju. Također zahvaljujući Danu karijera moguće su buduće suradnje fakulteta sa gospodarstvenicima što može rezultirati unaprjeđenjem fakulteta te neposredno i povećanjem kvalitete studiranja na fakultetu.

BAL POMORSKOG FAKULTETA U RIJECI

Bal Pomorskog fakulteta manifestacija je i projekt u jednom. Na ovom se Balu osim dobre zabave, studentima pruža jedinstvena prilika da u opuštenijoj atmosferi upoznaju vodeće ljude u pomorstvu s kojima onda mogu stupiti u kontakt, upoznati ih i na taj način po prvi se put i to još tijekom studija, predstaviti potencijalnim poslodavcima, ostvariti prve kontakte i na taj način već sada aktivno krenuti s jednim vidom poznavanja sa poslovnim tržištem. Upravo to je misija ovog projekta, sa željom i vizijom da se ovaj oblik suradnje Pomorskog fakulteta sa svojim studentima te s predstavnicima tvrtki u ovoj branši kao i sa ostalim stručnjacima, nastavi i u budućnosti te razvije u oblik tradicije koju će onda i sami poslodavci prepoznati kao oblik ne samo druženja već i upoznavanja sa budućim kandidatima za posao u njihovim tvrtkama i uredima. Bal se tradicionalno održava u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji. Do sad su nas na balovima zabavljali Joško Čagalj "Jole", Maja Šuput, Lana Jurčević i Neno Belan, a svake godine dolazi neko novo i zabavno ime. Tu su još i druge kulturne i zabavne točke i nastupi koji upotpunjuju odličnu atmosferu.

HUMANITARNI MALONOGOMETNI TURNIR ZA DOM SV. ANA

Cilj ovog projekta je organizacija humanitarnog malonogometnog turnira koji će uz pomoć ekipa studenata koje sudjeluju na turniru prikupit što veći broj potrepština i različitih oblika pomoći, te ih dostaviti u Dom Sv. Ane kako bi oni dalje mogli raspolagati s istima i uputiti ih svojim korisnicima. Također, cilj ovog projekta je i upoznavanje studenata sa potrebama žrtava nasilja te njihova aktivacija tj. sudjelovanje u pomaganju ovoj skupini građana. Jedan od ciljeva je i podizanje cjelokupne svijesti o tom problemu koji je sve više aktualan u našoj državi, ali i gradu. Turnir se već par godina održava u sportskoj dvorani "3. Maj", a na turniruuvijek sudjeluje velik broj ekipa sa različitih sastavnica Sveučilišta u Rijeci. Sve to prati publika zbog koje se i postiže odlična natjecateljska atmosfera na turniru.

HUMANITARNI KOŠARKAŠKI TURNIR ZA DOM SV. ANA

Cilj humanitarnog košarkaškog turnira je promicanje kulture sporta među studentima, pružanje studentima da pokažu svoje druge sposobnosti i znanja van fakultetskih klupa te pomoć onima kojim je ta pomoć zbilja potrebna.Također kroz ovaj projekt se želi studente potaknuti na aktivno djelovanje sportom, pobuditi natjecateljski duh, ali i probuditi socijalnu svijest studenata u vidu pomoći svima kojima je pomoć potrebna, ne samofinancijski i materijalno, već samom činjenicom da nisu zaboravljeni i da im drugi žele pomoći. Turnir se svake godine održava u sportskoj dvorani Pomorskog fakulteta u Rijeci, a osim mečeva "3 na 3", tu je i natjecanjeu bacanju trica.

HUMANITARNE AKCIJE ZA SOCIJALNU SAMOPOSLUGU

Studentski zbor svake godine organizira prikupljanje živežnih namirnica za Socijalnu samoposlugu grada Rijeke. Akcije se organiziraju ususret Božiću i Uskrsu, a cilj je prikupiti što veću količinu potrebitih namirnica za one koji si ih nažalost ne mogu sami priuštiti. Ponosni smo što se svaki put na akciju odazove velik broj naših studenata, nastavnika te ostalih djelatnika Fakulteta. Nadamo se da ćemo svake godine spomenute akcije dizati na viši nivo i da ćemo svaki put moći što više pomoći svima kojima je pomoć potrebna. Pozivamo svakoga tko čita ovaj tekst, a u stanju je pomoći, da to i napravi u nadolazećim humanitarnim akcijama!

Radionica "Želim i ja znati!"

Projekt "Želim i ja znati!" jesu radionice s ciljem unaprjeđenja, poboljšanja i pružanja adekvatnog znanja i upoznavanje određenog broja studenata Sveučilišta u Rijeci sa vještinama i umijećima razgovora za posao. U radionice je uključen tim stručnjaka u tome području. Osnovni cilj ovog projekta jest stjecanje novih, specifičnih znanja iz područja psihologije, prava i srodnih disciplina te slijedećih kompetencija: pisanje životopisa, bonton pri zapošljavanju, upoznatost sa stručnim osposobljavanjem, razvoj komunikacijskih vještina, prezentacijske vještine i pravilno izražavanje, učinkovito upravljanje vremenom te kako do prvoga posla. Također će se istaknuti važnost neverbalne komunikacije, na štotreba pripaziti prilikom ugovaranja posla (Ugovor o radu - dijelovi, prava, obveze,...), kako postaviti adekvatna pitanja, savjeti kako podnijeti i riješitise stresa, kako podnijeti odbijanje (negativan odgovor poslodavca), kako se opustiti (razni načini) prije razgovora te zadnje ali ne i manje bitno edukacija o pravima u pogledu nedopuštenih pitanja prilikom razgovora zaposao kako bi student nakon završetka fakulteta bili spremni pristupiti prvom "ozbiljnijem" razgovoru za posao.


IMMERSEAV VIRTUAL ENVIRONMENTS, A MEMBER OF PREVENTION AT SEA GROUP, BECOMES ‘PARTNERS IN INNOVATION’ WITH THE FACULTY OF MARITIME STUDIES (UNIVERSITY OF RIJEKA) WWW.IMMERSEAV.COM

www.immerseav.com
[Nicosia, 17.10.2022]. Prevention at Sea Ltd (P@S) and the Faculty of Maritime Studies (University of Rijeka) have entered into an important collaboration with respect to IMMERSEAV, the newly established company by P@S Group. IMMERSEAV is a VR experiential competency and cognitive profiling tool for seafarers and shipping professionals. It is a Virtual Reality system combining wireless VR headset and an online monitoring platform, immersing seafarers into realistic day to day ship operations. It consists of a library of VR Maritime courses aiming at shaping the seafarers’ safety behavior profile, monitoring their cognitive functions and mental health as well as identifying training needs, improving competency, familiarization with ship systems and forming a personalized training scheme per individual. Under this partnership, both parties will work collaboratively to collect big data via the participation of a large and wide pool of seafarers, maritime professionals and students in Croatia. The data will be utilized for creating competency and cognitive functions indicators for benchmarking.
Commenting on the partnership, Prof. Vlado Frančić, Vice-Dean of Professional Training & Development from the Faculty of Maritime Studies commented: “We are pleased to be a part of this interesting and valuable project and to cooperate with P@S, one of the leading companies dealing with improvement of safety in maritime industry. Our partnership will undoubtably contribute to the future development and implementation of IMMERSEAV as the state-of-the art training opportunities for maritime professionals”.
Mr. Petros Achtypis P@S CEO said: “We are extremely proud for IMMERSEAV cooperating with the Faculty of Maritime Studies of the University of Rijeka, one of the oldest maritime academies in the world. Our alliance is driven by a mutual goal which is to make a purposeful and significant contribution towards the improvement of safety in the maritime industry. We join forces to make PREVENTION a habit across the industry.” ‘Partners in innovation’, initiated by P@S, is a collaboration scheme between P@S and stakeholders with the aim to promote and enhance a safe business culture through innovation and digitalization.
IMMERSEAV Virtual Environments is the outcome of a partnership between P@S and Silversky with the scope to design and deliver skills evaluation and enhancement tools to assist the ship operator in shaping the seafarer skills profile before their sign-on as well as enhance their skillset during their sea service. At the same time the ship operator is able to monitor the seafarer skill evolvement, mental health and professional behavior over the years.
About the Faculty of Maritime Studies – The University of Rijeka is the leading maritime higher education institution in Croatia with more than 70 years of experience in maritime education delivering BSc., Master as well as PhD. maritime programs. With the motto “With Knowledge We Sail the World” the Faculty of Maritime Studies in Rijeka offers high levels of educational standards to students.